Smedjan i 1600-talsstil är nu färdigbyggd

Posted by admin - oktober 12th, 2023

Det finns något alldeles särskilt med att vandra genom historiens vindlande korridorer och få uppleva en svunnen tid med egna ögon. På Malmö1692 strävar vi efter att skapa autentiska upplevelser, och en av våra mest ambitiösa projekt har varit att bygga upp en smedja som tar besökaren direkt till 1600-talets Malmö. Och för denna dröm att bli verklighet behövde vi ett team som inte bara förstod moderna byggtekniker, utan också hade en känsla för det historiska. Vårt val? Ingen annan än renovering Strängnäs – XAB.

Att bygga något nytt men som ska framstå som flera hundra år gammalt är en konst i sig. XAB tog sig an uppgiften med en sällsynt passion. Från vårt första möte var det tydligt att de delade vår vision och entusiasm. De hade en djup respekt för historien och en vilja att återskapa den med största möjliga autenticitet.

Medan insidan av smedjan skulle fyllas med hammare, städ och glödande kol, var det fasaden som skulle ge det första intrycket. XAB insåg detta och ägnade särskild uppmärksamhet åt att välja rätt material och tekniker för att återskapa 1600-talets känsla. Varje bräda, varje spik och varje detalj valdes med tanke på hur det skulle ha gjorts för flera hundra år sedan.

Byggprocessen var fascinerande att bevittna. Trots att vi lever i en tid med moderna verktyg och tekniker, valde XAB ofta att använda traditionella metoder för att uppnå den autentiska känslan. Detta krävde tid, tålamod och en verklig förståelse för gammaldags hantverk.

Resultatet? En fantastisk smedja som ser ut som den har stått där i flera hundra år, men som har den strukturella integriteten av ett modernt bygge. Fasaden, med dess grova trä och traditionella detaljer, är en sann hyllning till hur byggnader en gång i tiden formades.

Vi på Malmö1692 kan inte vara mer nöjda. XAB har överträffat våra förväntningar och hjälpt oss att skapa en plats där besökare verkligen kan känna historiens vingslag. Vi är tacksamma för deras expertis, deras hängivenhet och deras passion för att återskapa det förflutna.

För alla som önskar resa tillbaka i tiden och uppleva Malmös rika historia, är vår smedja nu öppen, redo att berätta sin historia. En historia av eld, metall och människans obotliga dröm att skapa.

Leave a Reply

Blog Home